Sila modlitby

30.01.2012 13:15

Určite už všetci vieme, že v marci na nás čakajú predčasné parlamentné voľby. Je zbytočné zamýšľať sa nad tým, prečo k tomu došlo. isté je, že väčšina ľudí v našej krajine je unavená a zneistená zo súčasného vývoja.

Dnes začína kampaň 40 dní modlitby, ktorú zorganizovalo Združenie kresťanských spoločenstviev mládeže. Podrobnosti kampane nájdete aj na stránke 40 dní teraz.

 

Z vyhlásenia Združenia kresťanských spoločenstiev mládeže:

 

Naším cieľom je pozvať a motivovať ľudí k modlitbe a pôstu za voľby do Národnej rady v roku 2012. Nepreferujeme žiadnu politickú stranu ani hnutie. Nepropagujeme myšlienky žiadnej politickej názorovej skupiny.
 
Ako kresťania veríme, že Boh môže skrze naše modlitby a pôst zasiahnuť do diania na Slovensku. Naše pozvanie platí pre všetkých ľudí veriacich v modlitbu a pôst. Nemáme recept na najlepšiu vládu, nedokážeme povedať, ktorá strana je najlepšia. Ale vieme jedno: Túžbou Boha je, aby hodnoty kresťanstva ako spravodlivosť, čestnosť, úcta k životu boli aj v politike. A my máme byť tí, ktorí uplatňovanie týchto hodnôt od politikov očakávajú.
 
Namiesto nekonečného kritizovania či dištancovania sa od politiky chceme zaujať postoj, v ktorom sa bude odrážať zodpovednosť za túto krajinu a jej budúcnosť.
 
Pridáte sa aj vy?